Valmennus

Helsingin Luistinkiitäjillä on ohjattua valmennus- ja koulutustoimintaa eri ikäisille ja tasoisille luistelijoille. Pikaluistelu on erinomainen sivulaji esimerkiksi luistelunopeuden kehittämisestä kiinnostuneille jääkiekkoilijoile. Luistinkiitäjillä on yksi päätoiminen valmennuspäällikkö ja useita muita valmentajaa.

Pikaluistelua voi seuran jäsenenä harrastaa kuulumatta seuran valmennusryhmiin, mutta varsinkin pikaluistelun aloittaminen on helpointa seuran ja seurojen yhteinen Helsingin Luisteluakatemian kursseilla. Luisteluakatemia on Helsingin Luistinkiitäjien ja Helsingin Työväen Luistelijoiden yhteinen luistelukoulu. Luisteluakatemia tarjoaa luisteluharjoituksia eri-ikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Luisteluakatemian konseptin perustana on, että tarjoamme mahdollisuuden usean luistelulajin harjoitteluun tai kokeiluun. Esim: Pika- ja rullaluisteluharjoitukset sopivat erinomaisesti myös jääkiekkoilijoille ja taitoluistelijoille tukemaan luistelutaitoa. 

Katso Luisteluakatemian tarkemmat tiedot oheisesta Facebook-linkistä.

 

Harjoitusryhmät talvikaudella 2018-19
 

Luistelukoulu 5-10-vuotiaat

Ryhmässä opetellaan luistelun perustekniikkaa. Täällä opit monipuolisesti luistelun perustaitoja, jotka soveltuvat jääkiekon, jääpallon, taitoluistelun, pikaluistelun ja roller derbyn harrastamiseen.
Ryhmän tavoitteena on hauska harrastaminen, mutta lapsi voi siellä halutessaan saada ensimmäiset kokemukset myös kilpailullisesta harrastamisesta.

Talvi 2018-19:

MaanantaiJääharjoitusklo 16.30-17.15Oulunkylä
TiistaiJääharjoitusklo 19.00-19.45Oulunkylä
KeskiviikkoJääharjoitusklo 16.30-17.15Oulunkylä
PerjantaiSisärullaluistelu quad + pika
(ohjattu)
klo 18.00-20.00Pasilan Urheiluhalli
LauantaiSisärullaluistelu (omatoiminen)
tai quad + pika (ohjattu kurssi)
klo 9.00-11.00Pasilan Urheiluhalli

 

Juniorit 8-12-vuotiaat

Junioreiden ryhmässä harjoittelu alkaa lasten kasvaessa jakautua hieman luistelukoulua selkeämmin kilpailulliseen ja matalan kynnyksen harrastamiseen. Valintaa ei kuitenkaan ole pakko tehdä, vaan lapsi voi kehittyessään ja kiinnostuksen mukaan vaihtaa ryhmien välillä suunnasta toiseen.
Ryhmässä opitaan kattavasti luistelutaitoja ja se soveltuu myös muiden lajien kuten jääkiekon ja taitoluistelun harrastajille näitä lajeja tukevana toimintana. 

Talvi 2018-19:

MaanantaiJääharjoitusklo 16.30-17.30Oulunkylä
TiistaiJääharjoitus/Tiistaikisatklo 19.00-20.00Oulunkylä
KeskiviikkoJääharjoitusklo 16.30-17.30Oulunkylä
TorstaiJääharjoitusklo 20.00-21.00Oulunkylä
PerjantaiSisärullaluistelu quad + pika
(ohjattu)
klo 18.00-20.00Pasilan Urheiluhalli
LauantaiSisärullaluistelu (omatoiminen)
tai quad + pika (ohjattu kurssi)
klo 9.00-11.00Pasilan Urheiluhalli
Sunnuntai Short track (parittomat viikot)klo 16.00-17.00Oulunkylä
 Short track (parilliset viikot)klo 19.45-21.15 Konalan jäähalli

Aloitetaan shorttrack harjoitukset tuntia ennen jäävuoron alkua. Pidämme pienen veryttelyn ja kuivaharjoituksen ennen jäälle menoa. Eli kokoonnutaan su vuoroilla parillinen viikko Konalassa 18.45 ja pariton viikko Oulunkylässä 15.00. Teemme jokaista jäätä ennen valikoituja luistelu kuiva harjoituksia, jotka parantavat valmiutta oppia luistelu tekniikkaa jäällä. 

Haastajat 13-16-vuotiaat

Kilparyhmässä vaaditaan hieman harrastusryhmää enemmän taitoa ja sitoutumista harrastamiseen. Ryhmässä urheilija oppii pitkäjänteistä tavoitteellisuutta ja säännöllisyyttä, sekä ymmärtää oman motivaation merkityksen kehityksessä. 
Opetus keskittyy myös enemmän luistelutaitojen ja yksilöiden erityisohjaukseen. Vaikka tässä ryhmässä luistelijat voivat alkaa keskittyä enemmän myös yhteen lajiin, niin harjoittelua pidetään mahdollisimman monipuolisena ja kokonaisvaltaisesti kehittävänä. 

Harjoitusohjelma talvi 2018:

MaanantaiJääharjoitusklo 16.30-17.30Oulunkylä
TiistaiJääharjoitus/Tiistaikisatklo 19.00-20.00Oulunkylä
KeskivikkoJääharjoitusklo 16.30-17.30  Oulunkylä
TorstaiJääharjoitusklo 20.00-21-00Oulunkylä
SunnuntaiShort track (parilliset viikot)klo 19.45-21.15Konalan jäähalli
 Short track (parittomat viikot)klo 16.00-17.00Oulunkylä

Aloitetaan shorttrack harjoitukset tuntia ennen jäävuoron alkua. Pidämme pienen veryttelyn ja kuivaharjoituksen ennen jäälle menoa. Eli kokoonnutaan su vuoroilla parillinen viikko Konalassa 18.45 ja pariton viikko Oulunkylässä 15.00. Teemme jokaista jäätä ennen valikoituja luistelu kuiva harjoituksia, jotka parantavat valmiutta oppia luistelu tekniikkaa jäällä. 

Akatemia -ryhmä 16+

HLK:n nuoret kilpaluistelijat (haastajat ja akatemia-ryhmä) harjoittelevat tällä hetkellä (juniori)maajoukkueen kanssa. Valmentaja: Markus Puolakka.

Harrastajat 16+

Aikuisille järjestetään tekniikkaopetusta. Tekniikkakurssi soveltuvat pikaluistelusta ja rullaluistelusta kiinnostuneille ja esim. Kalevan Kierrokseen luisteluun valmistautuville, roller derby-pelaajille tai retkiluistelijoille. Linkin takana löydät tämän talven kurssit: LUISTELUTEKNIIKKAKURSSIT

 

Seuran valmennuksesta vastaa valmennuspäällikkö Carolien Hunneman (carolien.hunneman@luisteluliitto.fi). Muina valmentajina ja ohjaajina toimivat Ville Ahonen, Jason Andberg, Ville Koivula, Janne Hänninen ja seurojen yhteisessä luistelukoulussa Teemu Ylänen, Jani Suihkonen, ja Kaj Humisto.

 

Pikaluistelu talvella Oulunkylässä

Pienellä 250 m radalla luistelevat 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat. Uudet luistelijat voivat tulla mukaan minä tahansa päivänä, mutta talvella (marraskuusta alkaen) tiistaisin klo 19 - 20 ja keskiviikkoisin klo 16:30 - 17:30 on erityisohjausta pikaluistelun kokeilusta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Ryhmä pyritään jakamaan pienryhmiin niin, että kaikki saavat itselleen sopivaa ohjausta.

Isolla 400 m radalla luistelevat yli 11-vuotiaat. Harjoituksia on lähes joka ilta ma-pe, ja viikonloppuisin on kilpailuja tai mahdollisuus itsenäiseen harjoitteluun. Ryhmiä on kaksi iän ja edistymisen mukaan.

Aikuisille järjestetään tekniikkaopetusta. Tekniikkakurssi soveltuvat pikaluistelusta ja rullaluistelusta kiinnostuneille ja esim. Kalevan Kierrokseen luisteluun valmistautuville, roller derby-pelaajille tai retkiluistelijoille.

Tiistaisin Oulunkylässä on lähes joka viikko tiistaikisat, joissa voi kokeilla aikaa 100m, 300m ja 500m matkoilla. Oman ennätyksen jatkuva parantuminen taitojen kehittyessä on yksi pikaluistelun ydinalueita.

Seuran kausimaksu koko vuoden säännöllisesti harjoitteleville on 350 euroa ja 200 euroa vain talvi- tai kesäkauden (tai muuten vähemmän) osallistuville. Sen lisäksi veloitetaan seuran jäsenmaksu 20/40 euroa. Seuralla on hyvä varasto nuorten pikaluistimia ja niitä vuokrataan kaudeksi 80 euroa/pari (varrelliset pikaluistimet 40 euroa/pari). Rullapikaluistimia ja short track-luistimia vuokrataan 60 euroa/pari/kausi.

 

Valmennusmaksut maksetaan Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tilille  OKO 572068-220340 (IBAN FI84 5720 6820 0203 40). Käytä ryhmällesi annettua viitettä tai jos et tiedä viitettä, viitenumeroa 2040.

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Helsingin Luistinkiitäjien nuorten toiminta on saanut Sinettiseura-tunnuksen