Valmennus

Helsingin Luistinkiitäjillä on ohjattua valmennus- ja koulutustoimintaa eri ikäisille ja tasoisille luistelijoille. Pikaluistelu on erinomainen sivulaji esimerkiksi luistelunopeuden kehittämisestä kiinnostuneille jääkiekkoilijoile. Luistinkiitäjillä on yksi päätoiminen valmennuspäällikkö ja useita muita valmentajaa.

Seuran valmennuksesta vastaa valmennuspäällikkö Carolien Hunneman (carolien.hunneman@luisteluliitto.fi). Muina valmentajina ja ohjaajina toimivat Ville Ahonen, Esa Puolakka ja seurojen yhteisessä luistelukoulussa Teemu Ylänen, Jani Suihkonen, ja Kaj ja Anu Humisto.

Pikaluistelua voi seuran jäsenenä harrastaa kuulumatta seuran valmennusryhmiin, mutta varsinkin pikaluistelun aloittaminen on helpointa seuran ja seurojen yhteinen Helsingin Luisteluakatemian kursseilla. Luisteluakatemia on Helsingin Luistinkiitäjien ja Helsingin Työväen Luistelijoiden yhteinen luistelukoulu. Luisteluakatemia tarjoaa luisteluharjoituksia eri-ikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Luisteluakatemian konseptin perustana on, että tarjoamme mahdollisuuden usean luistelulajin harjoitteluun tai kokeiluun. Esim: Pika- ja rullaluisteluharjoitukset sopivat erinomaisesti myös jääkiekkoilijoille ja taitoluistelijoille tukemaan luistelutaitoa. 

Katso Luisteluakatemian tarkemmat tiedot oheisesta Facebook-linkistä.

 

Harjoitusryhmät ja luistelukurssit kesällä 2018

Pirkkolan urheilupuiston rullaluisteluradalla, Pirkkolantie 23.
 

Luistelukoulu 6-10-vuotiaat

 • Luistelun perustekniikan opettelua, joka soveltuu jääkiekon, taitoluistelun, pikaluistelun ja roller derbyn harrastamiseen.
 • Ma ja ke klo 18.00 rullaluistelu, ti ja to klo 18.00 tossutreeni.
 • Omat rullaluistimet, kypärä ja suojat mukaan.
 • Neljät harjoitukset viikossa, joista voit vapaasti valita!
 • Pika- ja rullaluistimien vuokraus mahdollista.

Pikaluisteluryhmät 10+

 • Pikaluistelun eritysohjausta.
 • Ma ja ke klo 18.00 rullaluistelu, ti ja to klo 18.00 tossutreeni.
 • Ryhmiä löytyy iän ja edistymisen mukaan.
 • Pika- ja rullaluistimien vuokraus mahdollista.
 • Kilpailu- ja harrastusmahdollisuuksia.
 • Luistelutekniikkaopetus jääkiekkolijoille, jääpallopelaajille, etc.
 • Myös: Luisteluklinikan eritysryhmä

Rullaluistelukurssi 16+

Tämän kesän rullaluistelukurssi alkaa 24.5. Jokainen kurssikerta sisältää tekniikkaopetusta, mutta samalla pidetään sykkeet ylhäällä. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että edistyneille luistelijoille. 

10x torstaisin klo 19.00-20.00 (ei heinäkuussa), Pirkkolan urheilupuiston rullaluisteluradalla.

Kurssi ja -leiritoiminta

 • Luistelutekniikkakurssit kaikenikäisille.
 • Kolme kesäleiriä kesäkuussa.
 • Yksi kesäleiri elokuussa.
 • Kesätoiminta Leppävaaran urheilupuistossa keskiviikkoisin ja perjantaisin.
 • Kouluklinikat, vierailevat valmentajat, tilaisuuksia yrityksille: ota yhteyttä!

Pikaluistelu talvella Oulunkylässä

Pienellä 250 m radalla luistelevat 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat. Uudet luistelijat voivat tulla mukaan minä tahansa päivänä, mutta talvella (marraskuusta alkaen) tiistaisin klo 19 - 20 ja keskiviikkoisin klo 16:30 - 17:30 on erityisohjausta pikaluistelun kokeilusta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Ryhmä pyritään jakamaan pienryhmiin niin, että kaikki saavat itselleen sopivaa ohjausta.

Isolla 400 m radalla luistelevat yli 11-vuotiaat. Harjoituksia on lähes joka ilta ma-pe, ja viikonloppuisin on kilpailuja tai mahdollisuus itsenäiseen harjoitteluun. Ryhmiä on kaksi iän ja edistymisen mukaan.

Aikuisille järjestetään tekniikkaopetusta. Tekniikkakurssi soveltuvat pikaluistelusta ja rullaluistelusta kiinnostuneille ja esim. Kalevan Kierrokseen luisteluun valmistautuville, roller derby-pelaajille tai retkiluistelijoille.

Tiistaisin Oulunkylässä on lähes joka viikko tiistaikisat, joissa voi kokeilla aikaa 100m, 300m ja 500m matkoilla. Oman ennätyksen jatkuva parantuminen taitojen kehittyessä on yksi pikaluistelun ydinalueita.

Seuran kausimaksu koko vuoden säännöllisesti harjoitteleville on 350 euroa ja 200 euroa vain talvi- tai kesäkauden (tai muuten vähemmän) osallistuville. Sen lisäksi veloitetaan seuran jäsenmaksu 20/40 euroa. Seuralla on hyvä varasto nuorten pikaluistimia ja niitä vuokrataan kaudeksi 80 euroa/pari (varrelliset pikaluistimet 40 euroa/pari). Rullapikaluistimia ja short track-luistimia vuokrataan 60 euroa/pari/kausi.

 

Valmennusmaksut maksetaan Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tilille  OKO 572068-220340 (IBAN FI84 5720 6820 0203 40). Käytä ryhmällesi annettua viitettä tai jos et tiedä viitettä, viitenumeroa 2040.

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Helsingin Luistinkiitäjien nuorten toiminta on saanut Sinettiseura-tunnuksen