Valmennus

Helsingin Luistinkiitäjillä on ohjattua valmennus- ja koulutustoimintaa eri ikäisille ja tasoisille luistelijoille. Pikaluistelu on erinomainen sivulaji esimerkiksi luistelunopeuden kehittämisestä kiinnostuneille jääkiekkoilijoile. Luistinkiitäjillä on yksi päätoiminen luisteluvalmentaja ja useita muita valmentajaa.

Seuran valmennuksesta vastaa päätoiminen ammattivalmentaja Jason Andberg. Jason vastaa myös Mäkelänrinteen lukion luisteluvalmennuksta ja toimii Luisteluliiton nuorisovalmentajana (Jasonin toiminnasta saa lisätietoa suosituilta Luisteluklinikka-sivuilta (ohessa)).  Muina valmentajina ja ohjaajina toimivat Ville Ahonen, Esa Puolakka ja seurojen yhteisessä luistelukoulussa Teemu Ylänen, ja Kaj ja Anu Humisto.

Seuran nuorisotoiminnan järjestämisestä vastaa seuran johtokunnassa Ilkka Rahnasto (ilkka.rahnasto@ kolumbus.fi) (poista välilyönti @-merkin jälkeen).

Pikaluistelua voi seuran jäsenenä harrastaa kuulumatta seuran valmennusryhmiin, mutta varsinkin pikaluistelun aloittaminen on helpointa seuran kursseilla.

Luistelukoulu järjestetään ympäri vuoden. Talvikaudella luistelukoulussa harjoitellaan pikaluistelun perusteita. Seurojen yhteinen Helsingin luisteluakatemia vastaa eri uistelulajien opetuksesta. Katso tarkemmat tiedot oheisesta Facebook-linkistä tai täältä

Pienellä 250 m radalla luistelevat 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat. Uudet luistelijat voivat tulla mukaan minä tahansa päivänä, mutta talvella (marraskuusta alkaen) tiistaisin klo 19 - 20 ja keskiviikkoisin klo 16:30 - 17:30 on erityisohjausta pikaluistelun kokeilusta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Ryhmä pyritään jakamaan pienryhmiin niin, että kaikki saavat itselleen sopivaa ohjausta.

Isolla 400 m radalla luistelevat yli 11-vuotiaat. Harjoituksia on lähes joka ilta ma-pe, ja viikonloppuisin on kilpailuja tai mahdollisuus itsenäiseen harjoitteluun. Ryhmiä on kaksi iän ja edistymisen mukaan.

Aikuisille järjestetään talvikaudella tekniikkaopetusta. Tekniikkakurssi soveltuvat pikaluistelusta kiinnostuneille ja esim. Kalevan Kierrokseen luisteluun valmistautuville.

Tiistaisin Oulunkylässä on lähes joka viikko tiistaikisat, joissa voi kokeilla aikaa 100m, 300m ja 500m matkoilla. Oman ennätyksen jatkuva parantuminen taitojen kehittyessä on yksi pikaluistelun ydinalueita.

Seuran kausimaksu koko vuoden säännöllisesti harjoitteleville on 350 euroa ja 200 euroa vain talvi- tai kesäkauden (tai muuten vähemmän) osallistuville. Sen lisäksi veloitetaan seuran jäsenmaksu 20 euroa. Seuralla on hyvä varasto nuorten pikaluistimia ja niitä vuokrataan kaudeksi 80 euroa/pari (varrelliset pikaluistimet 40 euroa/pari). Rullapikaluistimia ja short track-luistimia vuokrataan nuorille 60 euroa/pari/kausi.

 

Valmennusmaksut maksetaan Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tilille  OKO 572068-220340 (IBAN FI84 5720 6820 0203 40). Käytä ryhmällesi annettua viitettä tai jos et tiedä viitettä, viitenumeroa 2040.

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Helsingin Luistinkiitäjien nuorten toiminta on saanut Sinettiseura-tunnuksen