Lue Berliinin luisteluleirin kokemuksia luistelijan ja perheen näkökulmasta

6.11.2018

Pikaluisteluleirillä Berliinissä syyslomalla 13-18.10.2018

Mahdollisuus luistella sisähallissa oli Hemmolle jo ajatuksena yhden unelman täyttymys. Kun leiriajankohta varmistui, käynnistyi muutaman kuukauden jännittävä odotusprosessi, johon kuului mm. Berliinin jääareenan avaamisen viivästys, mikä uhkasi jo koko leirin onnistumista. Loppujen lopuksi leirille Carolienin oppiin suuntasi kolme innokasta junioria vanhempineen: Iida, Sami ja Hemmo.

Kävellessämme Hemmon kanssa kohti Berliinin Sportforum Hohenschönhausen -hallia, perhoset olivat vatsassa ja hymy herkässä! Kohta selviäisi millaista on luistella liukkaaksi kuvatulla hallijäällä, entä ovatko talvella ja kesätreeneissä hankitut taidot vielä tallella? Berliinin halli on perustettu vuonna 1985 entisen Itä-Berliinin perukoille ja on muuten maailman vanhin pikaluisteluhalli.

Jää oli haastava sekä mahtava luistella ja todella liukas. Ensimmäisten puristusten jälkeen, homma alkoi vähitellen luistaa, erilaisten harjoitteiden seuratessa toisiaan. Jaloissa tuntuva väsymys kasvoi päivä päivältä, mutta toiminnan tasoon sillä oli vaikutusta vain vähän. Leirillä luisteltiin yhteensä 9 kertaa ja taidot että vauhti kehittyivät silmissä :)

Leirin ohjelma oli suunniteltu järkevästi, jotta myös Berliinin runsaalle kulttuuri- ja muulle ohjelmatarjonnalle jäi aikaa. Niinpä kävimme tutustumassa Berliinin historiaan DDR- ja Check Point Charlie -museoissa, nykynäkymiin jokiristeilyllä ja leiriläisten kanssa teimme yhdessä retken laadukkaaseen Berliinin eläintarhaan. Paljon ehdittiin, mutta paljon jäi vielä varastoon seuraavia kertoja varten! 

Kysymyksiin: Kannattiko? Oliko reissu kaiken järjestelyn ym. vaivan arvoinen? Suosittelisitko muille? on helppo vastata EHDOTTOMASTI KYLLÄ! Urheilullisesti leiri on loistava mahdollisuus kehittää pikaluistelutaitoja halliolosuhteessa, jossa säätilan vaikutuksia ei ole vaan voi täysillä keskittyä luisteluun. Lomailun kannalta Berliini on varsin monipuolinen ja kohtuuhintainen kohde, missä on helppo ja turvallista liikkua julkisilla. Alla vielä fiilistelyä lyhyen videon välityksellä :) Eli ensikertaan!

terkuin

Hemmo ja Merja

 

Klikkaa: KATSO VIDEO