MM-kisat päättyivät

20.2.2017

Junioreiden MM-kisat luisteltiin päätökseen sunnuntaina. Suurin osa joukkueista lähtee kotimatkalle maanantaina. Kisat onnistuivat erinomaisesti.

Suomen joukkueessa luisteli neljä Luistinkiitäjien luistelijaa (Samuli Suomalainen, Antero Eskola, Jesse Nieminen, Anni Käsnänen) ja valmentajana toimi Jason Andberg. Samulin kaksi viidettä sijaa (500m, massalähtö) olivat suomalaisittain kisan kohokohtia.

Kisoissa oli mukana 22 maata, ja mitaleja voitti 10 maata. Kisavieraita oli yli 200. Hollanti keräsi suurimman mitalipotin. Kisoissa syntyi kaksi maailmanennätystä (tyttöjen ja poikien team sprint) ja kaksi rataennätystä (miesten 1500 ja 5000m).

Kisojen järjestelyt saivat kiitosta sekä joukkueilta että kansainväliseltä luisteluliitolta. Järjestelyissä oli mukana yli sata vapaaehtoista, ja järjestäjien innostus ja sitoutuminen tehtävien hoitoon havaittiin myös kansainvälisten vieraiden toimesta. Kiitos kaikille mukana olleille!

Kisoja seurasi paikana päällä enimmillä yhdellä kertaa n. 150-200 henkeä, mutta kolmen päivän aikana kentällä kävi kisoja katsomassa yhteensä yli 500 henkeä. Kilpailujen tulokset ilmestyivät joka lähdön jälkeen heti kansainvälisen luisteluliiton tulossivuille ja kisat myös televisioitiin suorana internetiin. Internet-lähetyksellä oli yhteensä useita tuhansia katsojia.