Junioreiden SM-kisat, Hopealuistinfinaali ja Clas Thunbergin muistokisat yksipäiväisiksi

2.2.2012

Kilpailujen ylituomari on päättänyt lyhentää kisat yksipäiväisiksi ja rajoittaa luisteltavia matkoja. Katso asiaa koskeva tiedote tästä. Nyt myös aikataulu ja parijärjestys.

 Lauantain parijärjestys ja aikataulu

_____________________________

 

Viikonlopun kilpailuihin (junioreiden SM-kisat, Hopealuistinfinaali ja Clas Thunbergin muistokisat) ennustetaan kovaa pakkasta. Viimeisen Forecan ennusteen mukaan lauantaina kilpailun alkaessa klo 16:00 ennustetaan 16-17 astetta pakkasta ja sunnuntaille klo 11:00 ennustetaan 20 astetta pakkasta. Molemmille päiville ennustetaan kevyttä tuulta 2-4 m/s.

 

SM-kilpailujen sääntöjen mukaan kilpailujen ylituomari voi päättää peruuttaa kilpailut, lyhentää matkoja tai siirtää kilpailun alkamisaikaa, jos pakkasta on vähintään 15 astetta ja/tai tuuli tai muut olosuhteet tekevät kilpailun olosuhteista poikkeuksellisen vaikeat.

 

Olen kilpailun ylituomarina päättänyt lyhentää kilpailut yksipäiväisiksi ja lyhentää matkoja. Kilpailut järjestetään yksipäiväisinä lauantaina klo 16:00 alkaen. Matkat ovat kaikissa muissa paitsi E-junioreissa 500 m ja 1000 m. E-junioreissa 250m radalla matkat ovat 300 m ja 500m. SM-arvot ja Hopealuistinmestaruudet jaetaan tänä vuonna näiden typistettyjen kisojen perusteella.

 

Hopealuistinsarjojen SM-viestit järjestetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana tai ne jätetään tältä vuodelta järjestämättä.

 

Valitan näitä erityisjärjestelyjä, mutta toivottavasti voimme viedä tällä tavalla kisat läpi vaarantamatta kilpailjoiden terveyttä, Jos säätila muuttuu huonommaksi kuin mitä nyt ennustetaan, arvioimme kilpailujen järjestämisedellytyksiä tuntia ennen kisan alkua joukkueenjohtajien palaverissa.

 

Ilkka Rahnasto

Kilpailujen ylituomari