Talven short track -kokeilu sai hyvä suosion

12.3.2010

Luistinkiitäjät järjesti tänä talvena ensimmäistä kertaa short track -harjoituksia Oulunkylän tekojääradalla. Harjoitukset oli tänä ensimmäisenä talvena suunnattu jääkiekon ja ringetten harrastajille, ja painopiste oli nopean luistelun harjoittelussa.

Harjoituksia pidettin kaksi kertaa viikossa ja kausi jakaantui syys- ja kevätkauteen. Osanottajia oli yhteensä lähes viisikymmentä, mikä osoitti tällaisen toimintamuodon tarpeellisuuden. Palaute nuorilta urheilijoilta ja heidän vanhemmiltaan oli myös kannustavaa. Harjoitusten pääasiallisena ohjaajana toimi Jason Andberg.

Harjoituksia järjestettäessä kiinnitettiin erityistä huomiota turvallisuuteen, koska pikaluisteluvuorolla ei yleensä ole ollut Helsingissä mahdollisuutta järjestää harjoituksia, joissa luistellaan jääkiekkoluistimilla. Turvallisuus ja järjestyksenpito sujui koko kauden hyvin, ja harjoituksiin osallistuneet jääkiekkoilijat olivat selvästi tottuneet toimimaan ryhmässä valmentajan ohjeiden mukaan. Jatkossa Oulunkylän kenttähenkilökunnan kanssa on sovittu jatkettavaksi keskustelua turvallisuudesta.

Kylmä talvi rajoitti ajanottoa ja kilpailujen pitämistä. Kurssi päätteeksi osa osallistujista teki tilastotulokset 111 metrin short track -matkalla 17.2.2010 järjestetyissä piirikunnallisissa short track -kisoissa. Tulokset