Samuli Suomalainen alitti ensimmäistä kertaa urallaan 37 sekunnin haamurajan 500 metrillä.

5.3.2016

Nuorten pikaluistelun maailmancupin finaalin avauspäivä HLK:n luistelijoiden voimin onnistuneesti takana Kiinan Changcunissa.

Samulille uudeksi ennätykseksi kirjattiin 36.93. Aika riitti 16. sijaan, jolla ropisi 18 mc-pistettä.

Päävalmentaja Jason Andbergin mukaan Antero Eskolta 500 metrin avauksen vaihto meni pahasti päälle, jolloin hyvän ensimmäisen suorakaarteen vauhdit hyytyivät vaihdon odottelussa. Eskola oli ajalla 38.72 sijalla 30.

1500 metrillä molemmat pojat pommittivat aivan omien ennätysten viereen. Suomalainen oli ajalla 1.56.09 sijalla 22. (3 mc-pistettä) ja Eskola ajalla 1.58.27 sijalla 30.

-  Olosuhteisiin peilaten pojilla oli erinomainen lento päällä. Aikaero painaa vielä hiukan, mutta päivä päivältä olemme lähellä normaalia olotilaa. Samulille ropisi tänään hyvin pisteitä, päävalmentaja Jason Andberg myhäilee tyytyväisenä.

- Samoilla fiiliksillä hyökätään huomiseen kilpailuun ja haetaan positiivista kierrettä MM-kisaviikolle, hän lisää.

Maailmancupin finaalit toimivat samalla MM-kilpailujen kenraalina, jotka kisataan viikon päästä samassa paikassa.

lähde: Suomen Luisteluliitto